Allen Iverson: NBA Modasını Sonsuza Kadar Değiştiren Adam
Baskethane

Allen Iverson: NBA Modasını Sonsuza Kadar Değiştiren Adam

Efsaneler efsanesi Allen Iverson,
The Answer.

Basketbol, tarih boyunca birçok efsane gördü. Russell, Kareem, Magic, Bird, Jordan… Ama hiç kimse jenerasyonları Allen Iverson gibi etkileyemedi. Tüm dünyadan basketbol hayranları yalnızca onun gibi oynamak değil, aynı zamanda onun gibi görünmek istedi. Adam, benzersizin gerçek tanımıydı.

“Michael ya da Magic olmak istemedim. Ben Allen Iverson olmak istedim.”
-LeBron James

Saç örgüsü, dövmeleri, aksesuarları, kıyafetleri, ayakkabıları… Tabi ki saçı örgülü, dövmeli veya saç bandı takan ilk oyuncu değildi. Ama bunu tartışılmaz derecede havalı yapan oydu. Havalı görünmek iyi bir başlangıç olsa da bu tek başına insanları etkilemeyecekti. Iverson’ın sahadaki oyunu bunu komple bir paket yapan şeydi.


(Garrett Elwood / Getty Images)

“Dövme yaptırmamın, saç bandı ve kolluk takmamın sebebi sensin. Her şey için teşekkürler!”
-LeBron James

Iverson sikletine göre tarihin en iyi oyuncusuydu. Hiç kimse 1.83 boyunda ve 74 kiloda olan bir oyuncunun bırakın MVP olmayı bir maçı bile domine edeceğini hayal edemezdi. Boyu kısa olsa da yüreği herkesten büyüktü. Iverson, bu oyunun gördüğü en rekabetçi oyunculardan biriydi.

“Allen Iverson 1.95 olmadığı için hepimiz şanslıyız. Ligin sonu olurdu. Çantanızı toparlayın ve hoşçakalın.”
-Kobe Bryant

Iverson MVP ödülünü aldığı yılda Philedelphia 76ers’ı Doğu Konferansı şampiyonu yaparak NBA Finalleri’ne taşıdı. Finallerde Shaquille O’Neal ve Kobe Bryant liderliğindeki Los Angeles Lakers ile karşılaştılar. Lakers, Playoff’larda 16 maçın 15’ini kazanarak NBA Şampiyonluğuna ulaştı. Lakers’a karşı galibiyet alan kimdi? Cevabı biliyorsunuz, “The Answer”.

“Saplantılı bir şekilde onunla ilgili bulabildiğim tüm makale ve kitapları okudum. Saplantılı bir şekilde onun IUPU All-American maçına kadar olan tüm maçlarını izledim. Saplantılı bir şekilde onun her başarısına ve mücadelesine çalıştım. Saplantılı bir şekilde bulabildiğim her zayıflığını araştırdım.
-Kobe Bryant

Allen Iverson 9 Eylül 2016’da Naismith Memorial Basketball Hall of Fame’e seçildi. İşte bazı başarıları:

  • 11x All-Star
  • 4x Sayı Kralı
  • 3x Top Çalma Kralı
  • 7x All-NBA
  • 1996-1997 Yılın Çaylağı
  • 2x All-Star Maçı MVP’si
  • 2000-2001 MVP’si
  • Hall of Fame
  • NBA 75. Yıldönümü Takımı (Tarihin En İyi 75 Oyuncusu)

Iverson’dan daha çok ödül kazanmış oyuncular bulabilirsiniz ama Iverson gibi ölçülmesi mümkün olmayan şeyler başarmış oyuncular bulamazsınız. Allen Iverson gerçek bir ikon.

Kolluk ve dirsek pedi gibi ürünleri Baskethane’de bulabilirsiniz.